06-30 13 90 27 info@meralmihmat.nl

Zorgaanbieders

Jouw patiënt, onze zorg

Is jouw organisatie op zoek naar een specialist in interculturele leefstijlpreventie? Lees dan verder. Mijn naam is Meral Mihmat en ik ben bekend als de eerste en enige Nederlandse leefstijlcoach die de gecombineerde leefstijlinterventie ook aanbiedt in het Turks.

Cliënten met een niet-westerse achtergrond hebben vaak chronische ziekten. Te denken valt onder meer aan diabetes mellitus type 2 en cardiovasculaire aandoeningen. Vaak ervaren zij ook meer fysieke en mentale gezondheidsproblemen dan Nederlanders zonder migratieachtergrond.

Ben jij zorgverlener, bijvoorbeeld praktijkondersteuner of huisarts? Dan is de kans groot dat je deze problematiek herkent. Je zult ook ervaren dat patiënten met chronische klachten, met een niet-westerse origine, nauwelijks meedoen aan leefstijlinterventies.
Een taalbarrière of terughoudendheid staat dit vaak in de weg. Of de patiënt is eenvoudigweg niet op de hoogte van deze vorm van zorg. Ik kan helpen obstakels uit de weg te ruimen.

Als specialist in interculturele leefstijlpreventie bied ik de volgende interventies aan:

Allebei de interventies worden zowel in het Nederlands als Turks aangeboden

Onze werkwijze

Ik houd rekening met taalbarrières, het kennisniveau en de culturele achtergrond van jouw patiënten. Soms blijkt het nodig te zijn de interventie hierop aan te passen. Het kan ook voorkomen dat een patiënt (meestal een oudere) analfabeet is. Dan gebruik ik beeld- en geluidsmateriaal.

Veilige setting

Veel mensen met een niet-westerse achtergrond voelen zich het meest op hun gemak bij personen uit hun eigen vertrouwde cultuur. Dit verlangen groeit naarmate ze ouder worden. Ik voorzie in deze behoefte door groepen samen te stellen met deelnemers die hun afkomst en taal gemeen hebben . Ik vorm ook groepen van mensen met verschillende etnische achtergronden. Deze groepen begeleid ik in het Nederlands.

Ik ben geregistreerd bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN) en de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN).
Tevens sta ik geregistreerd in kwaliteitsregister Stoppen Met Roken.

Contact

Wil jij weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen en hoe wij samen de beste zorg kunnen aanbieden voor jouw patiënten?

Neem dan contact op met mij!

Contact

Wil jij weten wat wij voor elkaar kunnen betekenen en hoe wij samen de beste zorg kunnen aanbieden voor jouw patiënten?

Neem dan contact op met mij!

Ik begeleid personen met een niet- westerse afkomst bij het:

  • Afvallen
  • Stoppen met roken
  • Aanleren van een gezonde leefstijl ( GLI)

Contactgegevens:

ddp-et-icon|et-icon-pin-alt|

Molenvlietstraat 1
5142 EL Waalwijk

ddp-et-icon|et-icon-mail-alt|
ddp-et-icon|et-icon-mobile|

Volg mij op: